Onze tarieven « Combivé Verzekeringen

Onze tarieven

Wat kost het?

Onze werkzaamheden worden op verschillende manieren in rekening gebracht. Het is voor u van belang om te weten hoe wij dit doen.

Bij schadeverzekeringen ontvangen wij provisie vanuit de maatschappijen. Wij nemen werkzaamheden over van de verzekeraar en daarvoor ontvangen wij van hen een vergoeding. Mochten wij uw verzekering afsluiten bij een maatschappij die geen provisie aan ons uitkeert, dan informeren wij u hierover voorafgaand aan het afsluiten van de verzekering en zullen wij u hiervoor rechtstreeks kosten in rekening brengen.

Voor financieel advies werken wij op basis van een uurtarief. U betaalt dan GEEN provisie via de maatschappij(en). In veel gevallen is dit voor u voordeliger dan bij het oude provisiesysteem.

Onze werkzaamheden beginnen bij € 80,= per uur. Dit tarief is per 2014 vastgesteld en kan jaarlijks worden aangepast.
Nadat wij een inschatting van de werkzaamheden voor u hebben gemaakt, kunnen wij een indicatie van de kosten geven. Voor bijvoorbeeld een hypotheekadvies hanteren wij een maximale vergoeding van € 2.850,= voor particulieren en € 3.500,= voor zelfstandige ondernemers; deze tarieven zijn exclusief eventuele kosten die wij voor derden moeten maken.

Voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers hebben wij vaak 10 uren nodig voor een compleet advies. Voor bepaalde financiële producten hanteren wij een ‘vaste prijs’, bijvoorbeeld bij uitvaartverzekeringen of overlijdensrisicoverzekeringen.

U tekent een overeenkomst voor de diensten die u van ons vraagt. Dit betekent dat u ook een factuur van ons krijgt indien onze werkzaamheden niet tot het afsluiten van een financieel product leiden.

Financieel advies is bijvoorbeeld van toepassing op hypotheken, levensverzekeringen (uitvaart, overlijdensverzekeringen, etc.) pensioenadvies voor particulieren en bedrijven, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, etc.

Fiscale werkzaamheden of vragen worden ook door middel van het uurtarief in rekening gebracht.
Afhankelijk van de werkzaamheden is soms fiscale verrekening mogelijk. U ontvangt dan 30% tot 45% van de nota terug via uw belastingaangifte. Dit is bij hypotheken en pensioenadvies voor particulieren in de meeste gevallen mogelijk.