Kosten structuur « Combivé Verzekeringen

Kosten structuur

Beloning

Het krijgen van financieel advies heeft altijd al geld gekost. In deze beloningsmethode is de laatste jaren door de overheid veel gewijzigd. Voorheen ontvingen wij provisie, dit is een percentage van de te betalen premie. Dit is nu bij veel financiële producten niet meer toegestaan. Er is alleen nog provisie van toepassing op de zogenoemde schadeverzekeringen. Bij alle andere financiële producten zijn onze werkzaamheden losgekoppeld van het product. Daarom betaalt u aan ons rechtstreeks de advieskosten.

Wat betekent dit voor u?

Wij zijn door de wetswijzigingen genoodzaakt om op een andere wijze onze diensten aan u te factureren. Voor het gegeven advies ontvangt u daarom van ons een factuur. Alvorens het adviestraject zal starten geven wij u een indicatie met betrekking tot de totale kosten voor onze werkzaamheden. Op deze wijze heeft u vooraf inzicht in de kosten van ons advies. Zoals gezegd is dit van toepassing op alle financiële producten naast de schadeverzekeringen.

Een goed advies kost geld, slecht of geen advies kost kapitalen.

Waarom het provisie verbod?

Het provisieverbod gaat de mogelijke verstrengelingen van belangen van een financieel adviseur tegen. De hoogte van de provisie kon in de oude situatie verschillen per verzekeraar. Hierdoor zou een adviseur voor de hoogste provisie kunnen kiezen in tegenstelling tot het beste product voor de klant. Het filmpje hieronder illustreert op een leuke manier in 1 minuut het provisieverbod.

Als onafhankelijk adviseur zijn wij kritisch naar de verschillende verzekeraars. Wij selecteren niet alleen op kosten maar ook zeker op de gestelde voorwaarden en schadeafhandeling van verzekeraars. Rekening houdend met diverse factoren streven wij erna om de beste oplossing voor onze klanten te bieden.