Hypotheek « Combivé Verzekeringen

Hypotheek

De Hypotheek

Hypotheek is een bekende term en wordt dagelijks gebruikt, maar wat is een hypotheek precies en wat zijn eventuele verschillen hierin?

Uw eerste kennismaking met een hypotheek zal waarschijnlijk zijn op het moment dat u een eigen huis wilt gaan kopen. Er zijn weinig mensen die een huis contant zullen betalen. Voor die aankoop wordt meestal een hypotheek afgesloten. In het kort is een hypotheek het bedrag dat wordt geleend om een huis te betalen. Het huis zelf dient veelal als onderpand voor de geldverstrekker. Het geleende geld moet ooit terug betaald worden aan de geldverstrekker. U betaalt echter niet alleen het geleende geld terug, u betaalt ook hypotheekrente. Deze rente kan verschillen per geldverstrekker en zelfs per hypotheekvorm. Een hypotheek wordt veelal gesloten voor de duur van 30 jaar, na deze 30 jaar dient de hypotheek in zijn geheel terug betaald te zijn inclusief de afgesproken rentevergoeding.

Met een hypotheek gaat u een langdurige financiële verplichting aan van tenminste vele tienduizenden euro’s. Vaak wordt deze financiële verplichting gesloten met een bank. Het is mogelijk om dit rechtstreeks met een bank te doen maar het is ook mogelijk om dit via een financieel adviseur, zoals Combivé Verzekeringen te doen. Een groot voordeel hierbij is dat een financieel adviseur een onafhankelijk advies geeft. Wij kunnen u diverse producten van verschillende aanbieders bieden, daar waar een bank dat alleen met zijn eigen specifiek product kan doen. Hierdoor heeft een bank minder keuze in zijn advies. Het is dan ook de vraag of u bij een bank voor u het meest geschikte product aangeboden krijgt.

Voor het door ons gegeven advies rekenen wij, net als de bank, kosten. Onze hypotheekadviseur bespreekt in het eerste gesprek met u wat deze kosten zullen zijn. Hierbij gaat het om een inschatting van de benodigde tijd, er zal daarom altijd een marge met u worden afgesproken zodat u voorafgaand aan het traject weet wat de maximale kosten voor het advies zullen zijn.